Skip to main content

Tester Nyköping

Tester

Oavsett bakgrund ger våra tester dig ett nuläge och utvärdering när du vill göra en förändring. Baserat på dina testresultat får du råd och tips på hur du kan optimera din livsstil. Med kompetens och erfarenhet ger vi dig de rätta verktygen för att du ska få goda resultat och nå dina mål.

Mät din kroppssammansättning

Att mäta kroppssammansättningen är ett perfekt verktyg om du ska göra en större förändring, komma i form, gå ner eller upp i vikt.

Genom att mäta dig regelbundet håller du koll på att viktminskningen eller viktökningen sker med kvalité – till exempel att du bygger muskler och tappar fett, inte tvärtom.

Hos oss har du möjlighet att mäta kroppssammansättningen i en BodPod, en kapselliknande apparat som mäter kroppens sammansättning mycket exakt.

Varför är det relevant att mäta fettprocent? Hur mycket du väger säger inte så mycket om hur din kropp ser ut. BMI säger bara hur tung du är i förhållande till längden, men ingenting om vad kroppen består av, vilket är just det en BodPod-mätning visar.

Pris 495 kr

Bra att veta inför Bodpodmätning

Så här mäter vi

Du sitter i ”kapseln” i cirka 40 sekunder vilket upprepas 2-3 gånger. Under mätningen ska du sitta så still som möjligt och du kan känna en minimal tryckskillnad. Efter testet får du ett utskrift med dina resultat.

Hur förbereder jag mig?

Det är viktigt att du innan mätningen inte har ätit eller druckit något på tre timmar. Du bör inte ha förhöjd kroppstemperatur så undvik även att träna innan eller stressa till mätningen. Mätningen görs i åtsittande underkläder.

Får jag veta resultatet direkt?

Efter testet får du med dig ett utskrift med dina resultat. Har du gjort en eller fler mätningar tidigare kommer du även se en sammanställning av dina samtliga resultat.

Hälsotest

Vårt hälsotest ger dig en bra uppfattning om en rad hälsoaspekter. Vi mäter blodfetter, blodtryck, blodsocker och kontrollerar farlig fetma (bukomfång). Om värden ligger för högt får du tips om lämpliga åtgärder. Utförs av legitimerad sjuksköterska.

Pris 450 kr

Konditionstest

Som ytterligare en pusselbit för att få bästa träningsresultat kan du göra ett konditionstest. Testet är ett så kallat submaximalt test som tar cirka 10 minuter och genomförs på cykelergometer. Testvärdet beräknas utifrån pulsvärdet vid en viss belastning. Resultatet visar måttet på den maximala syreupptagningsförmågan.

Pris 450 kr

Ta första steget mot ett hälsosammare liv

Med stor omsorg, bred kunskap och genuint engagemang vägleder vi dig som vill förändra din livsstil.